Antena 3 CNN Economic Biz News Borbely: Nu exclud posibilitatea contractării unui nou împrumut

Borbely: Nu exclud posibilitatea contractării unui nou împrumut

Borbely: Nu exclud posibilitatea contractării unui nou împrumut
18 Iun 2010   •   04:45

Ministrul Mediului Laszlo Borbely a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că nu exclude posibilitatea contractării de către România a unui nou împrumut extern pănă la sfărşitul anului.

 

Întrebat ce şanse sunt ca România să fie nevoită să apeleze la un nou credit, de la FMI sau de pe piaţa internaţională, până ăla sfârşitul anului, Borbely a spus că aceasă problemă va trebui analizată, dar după ce se vor cunoaşte veniturile la bugetul statului pe primul semestru, scrie Mediafax.

"Va trebui să analizăm această problemă, săptămâna viitoare începem discuţiile despre rectificarea bugetară, care va fi în luna iulie. Vom trage linia, să vedem câţi bani au intrat în buget la sfârşitul semestrului întâi şi după aceea, în funcţie de venituri, în funcţie de calculele care se vor face, vom decide dacă este nevoie de un nou împrumut sau nu", a spus Borbely.

Acesta a adăugat că, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, în România se va discuta şi strategia fiscală a ţării, peste două săptămâni cel târziu.

"In sfarsit vor fi cifrele aşezate ăntr-o strategie, până în 2013. E pentru prima oară, a trebuit să treacă 20 de ani până să avem această strategie fiscală", a spus Borbely.

 Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close