Antena 3 CNN Economic Biz News Bucureştenii încep anul cu impozite exorbitante pe case şi maşini. Vezi care sunt taxele

Bucureştenii încep anul cu impozite exorbitante pe case şi maşini. Vezi care sunt taxele

Bucureştenii încep anul cu impozite exorbitante pe case şi maşini. Vezi care sunt taxele
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Ian 2011   •   10:50

Bucureştenii care au în proprietate mai mult de o casă plătesc impozite mai mari  din acest an. Şi cei care au maşini cu capacitate cilindrică mare au şi impozite pe măsură.

Dacă aveţi mai mult de o locuinţă în Bucureşti, sunteţi buni de plată. Pentru a doua casă, impozitul este mai mare cu 65%, iar pentru a treia, cu 150%.

Cei care deţin mai mult de cinci case vor achita un impozit de patru ori mai mare decât până acum. Să luăm un exemplu. Dacă aveţi două apartamente, veţi plăti pentru primul 94 de lei, iar pentru al doilea 155 de lei.

Şi impozitele pentru maşini sunt mai mari de anul acesta în câteva oraşe, printre care Bucureştiul şi Cluj-Napoca. Este vorba despre autoturismele puternice, cu o capacitate cilindrică mai mare de 2.000 de centimetri cubi.

Pentru cele cu o capacitate cilindrică între 2.001 şi 2.600 centimetri cubi, impozitul creşte de la 36 la 72 de lei. Între 2.601 şi 3.000 centimetri cubi, suma minimă de plata este de 1.872 de lei. Cei care au maşini cu un motor mai mare de 3.000 de cmc vor achita cel puţin 2.175 de lei.

Bucureştenii care plătesc integral impozitul pe clădiri, terenuri şi maşini până la 31 martie 2011, beneficiază de o reducere de 10%.

×
Subiecte în articol: impozite case terenuri apartament
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close