Antena 3 CNN Economic Biz News Bugetul Agriculturii, alimentat de Trezorerie. Se caută soluţii şi pentru industria auto

Bugetul Agriculturii, alimentat de Trezorerie. Se caută soluţii şi pentru industria auto

Bugetul Agriculturii, alimentat de Trezorerie. Se caută soluţii şi pentru industria auto
Sursa foto: Gheorghe Flutur
13 Apr 2009   •   12:03

Bugetul Ministerului Agriculturii va fi alimentat din Trezoreria statului, pentru a se limita, astfel, efectele Ordonanţei de Urgenţă privind rectificarea bugetară a decis luni coaliţia PSDD-PDL. Totodată, strategia privind acordarea garanţiilor şi ajutoarelor de stat în industria auto va fi discutată, astăzi după-amiază, de o echipă de specialişti ai coaliţiei de guvernare, a declarat vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur.
Construcţia de locuinţe, găsirea unor soluţii de finanţare pentru asigurarea campaniilor agricole şi prevenirea apariţiei de probleme în domeniul educaţional au fost alte subiecte abordate astăzi în cadrul Biroului Coaliţiei PSD-PDL.
"Specialişti din coaliţie se vor întâlni pentru a găsi soluţii privind scheme de garanţii de stat pentru industria auto", a declarat Flutur.
Întrebat dacă vor fi acordate garanţii de stat constructorului Ford, Flutur a precizat că nu s-au discutat în cadrul şedinţei conducerii coaliţiei cazuri concrete.
"Nu s-a discutat concret. O echipă de specialişti se va întâlni după-masă şi va discuta despre o strategie privind garanţiile şi ajutoarele de stat în sectoare prioritare, cum am spus - industria de automobile, construcţiile - dar nu s-au discutat lucruri concrete", a precizat Flutur.
Vicepreşedintele democrat-liberal a mai arătat că se caută soluţii pentru ca acordul cu FMI să nu afecteze finanţările campaniilor agricole, cea mai probabilă fiind apelarea unor fonduri de la trezoreria statului. "S-au găsit soluţii ca efectiv aceşti bani să nu se ia de la Agricultură: o soluţie de alimentare din Trezoreria de stat a fondurilor pentru bugetul ministerului Agriculturii, extrem de important pentru priorităţile campaniei de primăvară şi de vară. Zilele viitoare, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Agriculturii vă vor explica această schemă legată de Agricultură, pentru că acolo e nevoie de lichidităţi trimestrializate pentru asigurarea de resurse pentru campaniile agricole? a mai spus Flutur, adăugând că nu sunt excluse luarea unor fonduri din trezoreria statului. Conform rectificării bugetare, fondurile Ministerului Agriculturii vor fi diminuate cu puţin peste două miliarde de lei.
În aceea ce priveşte asigurarea procesului de predare din învăţământ, Flutur a afirmat că membrii coaliţiei au primit asigurări ferme din partea reprezentanţilor Ministerului Finanţelor că acordul cu FMI nu va provoca probleme în domeniul acoperirii tuturor claselor cu cadre didactice plătite.
?Nu va exista clasă fără profesor plătit la ore? a subliniat Flutur.

Rectificarea bugetară discutată de Guvern în şedinţa de sâmbătă reduce bugetele tuturor ministerelor, cele mai mari sume fiind tăiate de la Agricultură, Apărare, Administraţie şi Interne şi Educaţie. Singurul minister care primeşte fonduri suplimentare este cel Muncii.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close