Antena 3 CNN Economic Biz News Bundesbank: Adoptarea unor măsuri pentru deprecierea euro ar fi periculoasă

Bundesbank: Adoptarea unor măsuri pentru deprecierea euro ar fi periculoasă

Bundesbank: Adoptarea unor măsuri pentru deprecierea euro ar fi periculoasă
de O.P.    |    04 Dec 2014   •   12:50

Președintele Băncii Centrale a Germaniei (Bundesbank), Jens Weidmann, a respins sugestiile conform cărora BCE ar trebui deliberat să ia măsuri pentru deprecierea euro și a avertizat că orice manipulare a ratelor de schimb va fi 'periculoasă', transmite Reuters Jens Weidmann a participat, marți, la Berlin, la o întâlnire între miniștrii din Germania și Franța și guvernatorii băncilor centrale din cele două țări. Întrebat de jurnaliști dacă au existat discuții privind necesitatea ca BCE să ia măsuri pentru deprecierea euro, oficialul german a răspuns: 'Nu'.

'Desigur că rata de schimb joacă un rol important pentru noi, deoarece intră în datele statistice referitoare la avansul economiei și viitoarele evoluții ale inflației. Și, desigur, o abordare diferită a politicii monetare de orice parte a Atlanticului are un rol important în determinarea nivelului cursului de schimb, care este o variabilă importantă', a explicat Jens Weidmann, care face parte și din Consiliul guvernatorilor BCE.

Acesta a adăugat: 'Aș face o diferență între această determinare a cursului de schimb și manipularea lui pentru a obține avantaje concurențiale. Aceasta este o politică periculoasă, care nu corespunde obiectivelor noastre, și care va sfârși într-o cursă a deprecierii prin care toată lumea va avea de pierdut'.

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close