Antena 3 CNN Economic Biz News Bursa de la Bucureşti a căzut cu peste 4%. Euro a urcat la 4,25 lei pe piaţa interbancară

Bursa de la Bucureşti a căzut cu peste 4%. Euro a urcat la 4,25 lei pe piaţa interbancară

Bursa de la Bucureşti a căzut cu peste 4%. Euro a urcat la 4,25 lei pe piaţa interbancară
Sursa foto: Foto: Mediafax
05 Aug 2011   •   10:35

Bursa de la Bucureşti a căzut cu peste 4%. Leul a scăzut pe piaţa interbancară la începutul şedinţei de tranzacţionare, faţă de euro. Pe piaţa interbancară, euro a urcat la 4,25 lei.

Recul şi pe bursele europene, unde s-au înregistrat căderi de până la 4% în această dimineaţă.

Bursa de la New York a înregistrat, joi, cea mai mare cădere din ultimii trei ani. Indicele Dow Jones a scăzut cu 512 puncte, cea mai mare de la criza din 2008.

Toate câştigurile înregistrate de indicele Dow Jones la Bursa de la New York în ultimul an s-au pierdut într-o singură zi. Bursele europene au înregistrat, de asemenea, căderi semnificative, de peste 3 procente.

Scăderea de la Bursa din New York vine după o zi de revenire, care a pus capăt unui declin continuu cauzat de ameninţarea intrării Statelor Unite în incapacitate de plată pentru prima dată în istorie.

 


BNR a anunţat un curs oficial de 4.2419 lei/euro

Moneda naţională a suferit o depreciere în raport cu moneda unică europeană. BNR a publicat, vineri, 5 august, un curs de referinţă de 4.2419 lei/euro, cu 1,83 bani mai mare decât cel afişat în şedinţa precedentă.

Banca Centrală a anunţat marţi o cotaţie de 4.2236 lei pentru un euro.

Leul s-a depreciat şi faţă de dolarul american. Astfel, Banca Naţională a României a publicat vineri un curs de 3.0005 lei/dolar, cu 2,89 bani mai mare decât cel afişat joi.

×
Subiecte în articol: bursa scadere euro leu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close