Antena 3 CNN Economic Biz News Bursa de valori Bucureşti se înfrăţeşte cu London Stock Exchange. Vezi ce presupune acest acord

Bursa de valori Bucureşti se înfrăţeşte cu London Stock Exchange. Vezi ce presupune acest acord

Bursa de valori Bucureşti se înfrăţeşte cu London Stock Exchange. Vezi ce presupune acest acord
28 Mar 2012   •   11:40

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi London Stock Exchange Group (LSEG) vor semna miercuri un acord de cooperare în mai multe domenii cheie de business, vizând printre altele promovarea oportunităţilor de investiţii în România, informează Mediafax.
   
"Ca una din economiile cu cel mai rapid ritm de creştere din CEE, România prezintă oportunităţi excelente şi naturale de parteneriat pentru London Stock Exchange Group. Această colaborare va aduce împreună companii româneşti de top şi candidaţi pentru privatizare alături de comunitatea internaională de investitori din Londra", a declarat într-un comunicat Tracey Pierce, Director of Equity Primary Markets, LSEG.
   
Acordul vizează mai multe domenii cheie de business - pieţe primare, seminarii şi training, date de piaţă, soluţii de tranzacţionare, servicii post-tranzacţionare şi colaborarea cu FTSE, unul dintre liderii mondiali în crearea şi stabilirea indicilor bursieri.
   
Reprezentanţi ai London Stock Exchange se vor întâlni la Bucureşti şi cu oficiali ai Guvernului pentru a dezvolta diverse iniţiative comune.
   
Instituţia londoneză va sprijini, totodată, roadshow-urile dedicate investitorilor la care vor fi prezentaţi candidaţii la procesul de privatizare din România, şi va acorda asistenţă pentru compensarea tranzacţiilor cu instrumente financiare la BVB şi suport pentru integrarea funcţiei de contraparte centrală la Casa de Compensare Bucureşti.
   

×
Subiecte în articol: tranzactii BVB
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close