Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursele din Asia, în scădere, pe fondul instabilităţii financiare din Europa

Bursele din Asia, în scădere, pe fondul instabilităţii financiare din Europa

Bursele din Asia, în scădere, pe fondul instabilităţii financiare din Europa
Sursa foto: Foto: Mediafax
08 Noi 2011   •   12:46

Bursele din Asia au închis şedinţele de tranzacţionare de marţi în scădere, din cauza temerilor că dificultăţile financiare ale Italiei ar putea forţa statul să ceară sprijin internaţional, accentuând criza datoriilor din zona euro, informează Reuters.
  
Astfel, indicele MSCI Asia Pacific al burselor asiatice din afara Japoniei a coborât cu 0,3%, după ce a urcat în prima parte a şedinţei cu până la 0,7%, iar indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a închis în scădere cu 1,3%.
  
La New York, bursa a înregistrat o creştere uşoară, piaţa evoluând optimist în pofida evenimentelor din Europa. Juergen Stark, membru al Consiliului Guvernatorilor Băncii Centrale Europene, a declarat însă că zona euro va depăşi criza în maximum doi ani.

Piaţa americană este dominată încă de prudenţă, cele mai bune performanţe fiind înregistrate în sectoarele telecomunicaţiilor şi sănătăţii, considerate defensive în perioade de tulburări economice.
 
Indicele Dow Jones Industrial Average a închis în urcare cu 0,7%, Standard & Poor's 500 a avansat cu 0,5%, iar Nasdaq Composite cu 0,3%.
  

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close