Citigroup a anunţat profit pe primele două luni. Bursa răsuflă uşurată şi trece pe verde

11 Mar 2009   •   02:27
Citigroup a anunţat profit pe primele două luni. Bursa răsuflă uşurată şi trece pe verde

cotatie bursa

Citigroup Inc a fost profitabil în primele două luni ale anului şi compania este încrezătoare în întărirea capitalului său, a anunţat directorul Vikram Pandit, ceea ce a relaxat îngrijorarea privind viitorul băncii şi a dus acţiunile în sus cu 38,1 procente.

?Sunt încurajat de tăria afacerii noastre de până acum în 2009. Am avut profit în primele două luni ale anului şi avem cele mai bune performanţe pentru această perioadă de calcul din al treilea trimestru din 2007?, scria Pandit într-un memo adresat angajaţilor

Citigroup a câştigat 2,2 miliarde de dolari în perioada iulie - septembrie 2007, ultimul trimestru în care de fapt a şi făcut bani-

Acţiunile Citigroup au ânchis în urcare cu 40 de cenţi, la 1,45 dolari, cea mai mare urcare de o zi din 24 noiembrie.
Previziunile lui Pandit au provocat euforie pe piaţă, indicele Dow Jones crescând 5.8 procente, iar Standard & Poor 500 cu 6,4%.
Şi alte bănci care suferă de aceeaşi presiune a pieţei ca şi Citigroup, Bank of America Corp şi JPMorgan Chase & Co au urcat 28 procente şi , respectiv, 22,6 procente.

Din octombrie, Citigroup a primit două ajutoare federale de 45 miliarde de dolari prin programul TARP şi 300 de milioane de dolari prin eliminarea activelor neperformante.

Antena3.ro

x close