Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Preţul petrolului a pierdut aproape patru procente

Preţul petrolului a pierdut aproape patru procente

Preţul petrolului a pierdut aproape patru procente
Sursa foto: pompa benzina
23 Iun 2009   •   13:54

Preţurile la petrol au căzut aproape patru procente, sub 67 de dolari barilul, pe măsură ce dolarul s-a întărit, iar ultimele date şi prognoze economice au provocat temeri.
Banca Mondială aprecia că viitorul economiei globale rămâne "neobişnuit de nesigur" în timp ce a redus previziunile de creştere pe 2009 pentru majoritatea economiilor, adăugându-se astfele temerilor privitoare la o redresare mult mai lentă.
Preţul în SUA pentru livările de ţiţei pe luna iulie a căzut cu 2.62 dolari la 66.93 dolari per baril. Cotaţia Brent a pierdut 2.21 dolari, pentru a închide la 66.98 dolari barilul.
Dolarul american a câştigat teren în faţa euro pe fondul temerilor legată de persoectivele economie ale zonei euro. Un dolar mai puternic limitează apetitul pentru resurse al investitorilor.
În ultimele luni, optimismul privind redresarea economică a ridicat preţul pentru ţiţei de la 32,40 dolari, înregistrat în decembrie.
Ultimele date economice arată că cererea de petrol în China, consumatorul numărul doi, a crescut şase procente în mai, faţă de anul precedent, cea mai mare creştere din august 2008.
Cererea mare din China şi alte economii emergente au trimis petrolul şi alte resurse la un vârf al ultimilor şase ani, ce a culminat cu un preţ al ţiţeiului de 147 dolari barilul, înregistrat în iulie anul trecut.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close