Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Preţul petrolului bate recordul anului, bursa scade

Preţul petrolului bate recordul anului, bursa scade

Preţul petrolului bate recordul anului, bursa scade
Sursa foto: pretul petrolului
11 Iun 2009   •   06:49

Preţul petrolului a ajuns la un record miercuri, investitorii orientându-se spre această piaţă ca o pază contra inflaţiei. În plus, datele guvernului arată o creştere a cererii pentru benzină în SUA.
Fadel Gheit, analist al pieţei ţiţeiului, aprecia pentru CBS că preţurile mai la energie ar putea încetini redresarea economiei. El consideră că în actualele condiţii economice, ?petrolul nu ar trebui să fie nici cu un cent mai scump de 50 de dolari per baril."
Cu toate acestea cotaţia pentru petrolul de livrat în iulie a crescut cu 1,32 dolari, pentru a închide la 71.33 dolari la New York Mercantile Exchange, după ce anterior atinsese şi 71.79 dolari. Este a doua zi consecutiv când petrolul bate recordul acestui an.
În timp ce dolarul a pierdut teren în faţa altor valute, preţul la petrol s-a dublat aproape, în special datorită afluxului de capitale de pe Wall Street. Investitorii au folosit petrolul, printre altele, ca pază contra unui dolar slab şi a inflaţiei.
Cele mai recente rapoarte guvernamentale arată că investitori ce nu cumpără şi vând petrol pentru scopuri comerciale, precum companiile aeriene, au intrat pe piaţă şi pariază că preţul va creşte.
În schimb bursa SUA a căzut miercuri, investitorii temându-se de creşterea dobânzii de referinţă.
Indicele industrial Dow Jones a căzut 24.04 puncte, sau 0.27 procente, la 8.739,02. Standard & Poor 500 a căzut 3.28 puncte, sau 0.35 procente, la 939,15. Nasdaq Composite a pierdut 7.05 puncte, sau 0.38% , la 1853,08.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: pretul petrolului bursa americana
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close