Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Wall Street urcă 7 procente pe fondul optimismului legat de salvarea băncilor

Wall Street urcă 7 procente pe fondul optimismului legat de salvarea băncilor

Wall Street urcă 7 procente pe fondul optimismului legat de salvarea băncilor
Sursa foto: bursa
24 Mar 2009   •   02:29

Acţiunile au crescut cu şapte procente luni, după ce administraţia Obama a detaliat un plan de eliminare a activelor toxice din balanţele băncilor, ceea ce a alimentat optimismul legat de o revigorare a împrumutului bancar.
S&P 500 şi Dow au postat cea mai mare creştere de o zi din octombrie.
Succesul planului Trezoreriei se bazează pe investiţii private, aşa că piaţa a fost încurajată când câţiva mari investitori au declarat că vor participa la eforturile guvernului de deblocare a pieţei de credit şi de revigorare a economiei.
Indicele bancar KBW a înregistrat cea mai mare creştere de o zi din 1993, ajutat de urcarea cu 26 procente a Bank of America Corp, 25% a JPMorgan Chase & Co (JPM.N) şi 20 procente a Citigroup Inc (C.N).
Indicele industrial Dow Jones a sărit 497.48 puncte, sau 6,84 procente, la 7.775,86. De asemenea, Standard & Poor 500 a urcat 7,08 procente, la 822,92 puncte. În vreme ce Nasdaq a avut un plus de 98,50 puncte sau 6,76 procente.
Indicele Dow a urcat deja 10% în această lună, aproape ştergând căderea 12 procente de luna trecută.
O creştere neaşteptată în vânzarea de case, văzută ca factor esenţial în relansarea economică, a impulsionat, de asemenea, sentimentul de optimism. Datele statistice au arătat că vânzările de case construite a crescut cu 5,1% în SUA în februarie, cea mai mare creştere din iulie 2003.
Aceste date au dus la urcarea indicelului de construcţii al Dow .DJUSHB cu aproape 15 procente. Acţiunile constructorilor Lennar şi Ryland Group au luat un avans de 20,4, respectiv 17,6 procente.
Acţiunile pe piaţa petrolului au fost impulsionate de o mare fuziune din sectorul energetic şi creşterea preţului la ţiţei. Exxon Mobil (XOM.N) a urcat 6,7% la 70.53 dolari, ir Chevron a câştigat 6,9 procente, la 69,15 dolari.

Compania petrolieră numărul doi din Canada, Suncor Energy (SU.TO), va prelua rivala Petro-Canada (PCA.TO) pentru circa 14,9 miliarde dolari pentru a crea cea mai mare companie petrolieră din această ţară. În acelaşi timp cotaţia future a ţiţeiului a crescut 3,3 procente, la 53,80 dolari barilul.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: piata bancara
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close