Antena 3 CNN Economic Biz News Business 1.226 lei, salariul mediu net la sfârşitul lui 2007

1.226 lei, salariul mediu net la sfârşitul lui 2007

1.226 lei, salariul mediu net la sfârşitul lui 2007
05 Feb 2008   •   14:25

Salariul mediu net al românilor a crescut la 1.226 lei la finele anului trecut. Luna decembrie a adus o majorare de 12,9 % a salariului mediu net faţă de luna anterioară şi o creştere cu 15, 3procente faţă de nivelul din noiembrie 2006, conform datelor anunţate de Institutul Naţional de Statistică. Salariaţii din industria de echipamente pentru radio, televiziune şi comunicaţii au beneficiat de cele mai mari creşteri salariale, în timp ce lucrătorii din sănătate şi asistenţă socială au avut cele mai mari scăderi ale retribuţiei.

Cele mai mari salarii medii le-au avut la sfârşitul anului cei care lucrează în activităţi de intermediere financiară (3.791 lei), iar cele mai mici în industria de prelucrare a lemnului şi a produselor din lemn şi plută, cu excepţia mobilei (651 lei).

Creşterile salariale din decembrie sunt motivate de acordarea primelor ocazionale de sărbători, negocierilor de salarii şi majorării nivelului producţiei.

Scăderile remuneraţiilor au fost determinate în principal de acordarea de prime în luna precedentă sau de realizarea unei producţii mai mici. CÂŞTIGUL SALARIAL MEDIU LUNAR ? Institutul Naţional de Statistică (pdf)

Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close