Antena 3 CNN Economic Biz News Business 10.000 de lire pentru stat acasă: firmele de avocatură din Londra îşi plătesc angajaţii să nu muncească

10.000 de lire pentru stat acasă: firmele de avocatură din Londra îşi plătesc angajaţii să nu muncească

10.000 de lire pentru stat acasă: firmele de avocatură din Londra îşi plătesc angajaţii să nu muncească
Sursa foto: law firm
05 Mar 2009   •   04:58

Firmele de avocatură din Londra îşi plătesc angajaţii să nu mai vină la muncă timp de un an. Astfel, absolvenţii care ar fi trebuit să muncească, primesc mii de lire sterline după ce societăţile au fost lovite de criză.

Recruţilor li se oferă până la 10 000 de lire să amâne începutul contractelor lor de debut, scrie Daily Mail.
Norton Rose a cerut unui număr de 55 de interni să amâne debutul, cu un cost total de 200.000 de lire, atâta vreme cât fac ?ceva constructiv? cu timpul lor liber. De asemenea, Penningtons oferă 5000 de lire pentru amânare, fără să puncă condiţii despre cum se cheltuiesc banii sau timpul. Alte firme care oferă 5000 de lire se numără Baker & McKenzie sau DLA Piper.

Analistul Matthew Rhodes estima că internii cotă marile firme de avocatură din City circa 250.000 de lire sterline în decursul celor doi ani de contract de training.

Salariul de debut, de exemplu, la Norton Rose pentru un intern este de 35.700 de lire pe an. În plus, companiile investesc masiv în interni: trebuie să meargă la târguri de joburi, să îşi facă timp pentru inteviuri şi training. În plus, salariile cresc la fiecare şase luni şi debutanţii mai trebuie să primească birou, secretară, asigurare de sănătate, concedii plătite sau asigurare de sănătate.

Firmele de avocatură primesc înapoi aceste investiţii masive doar când debutanţii se calfică şi pot tarifa la oră.


O altă companie de avocatură, Herbert Smith, a cerut unui număr de 79 de interni să îşi amâne debutul din septembrie în martie anul viitor. Deşi nu a detaliat cât va oferi, se vorbeşte de sume ce depăşesc 5000 de lire.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Un nou val de praf Saharian vine peste România
x close