Antena 3 CNN Economic Biz News Business 10 companii aeriene, amendate pentru nerespectarea drepturilor pasagerilor

10 companii aeriene, amendate pentru nerespectarea drepturilor pasagerilor

10 companii aeriene, amendate pentru nerespectarea drepturilor pasagerilor
29 Ian 2008   •   16:40

Zece companii aeriene au fost amendate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, pentru că nu au respectat drepturile pasagerilor. Din acelaşi motiv a fost sancţionată cu aproape 4.000 de lei şi conducerea aeroportului Băneasa. Amenzile au fost date după ce ANPC şi Ministerul Transporturilor au verificat 16 operatori aerieni. În lunile decembrie şi ianuarie, sute de călători au stat zeci de ore în aeroport şi nu li s-au asigurat minime condiţii.

Amenzile acordate de inspectorii de la protecţia Consumatorilor sunt în valoare totală de peste 288.000 de lei şi au fost acordate deoarece companiile au încălcat drepturile pasagerilor. Companiile amendate au fost Blue Air, Malev, Air France, Wizz Air, Carpatair, Tarom, My Air, Alitalia, Brithish Airwaves şi Luftansa.

Lista amenzilor

BLUE AIR - 49.200 lei
WIZZ AIR - 48.300 lei
AIR FRANCE - 43.200 lei
MALEV - 31.900 lei
CARPAT AIR - 11.100 lei
TAROM - 10.800 lei
SURSA: MINISTERUL TRANSPORTURILOR

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat că în urma controalelor a observat că pasagerii nu îşi cunosc drepturile. În consecinţă, ?aeroporturile vor pune la dispoziţia pasagerilor pliante îin care sunt scrise drepturile pe care le au?.

Directorul general Blue Air, GHeorghe Răcaru, a declarat că va contesta în instanţă amenda primită, deoarece nu o consideră legală.

Reprezentanţii celorlalte companii au refuzat să comenteze amenzile sau nu au putut fi contactaţi deocamdată. În urma controalelor, s-a constatat că 4 companii au respectat drepturile pasagerilor.

Antena 3

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close