Antena 3 CNN Economic Biz News Business 100 angajaţi Romaero, concediaţi în iunie din cauza scăderii comenzilor

100 angajaţi Romaero, concediaţi în iunie din cauza scăderii comenzilor

100 angajaţi Romaero, concediaţi în iunie din cauza scăderii comenzilor
Sursa foto: romaero
16 Apr 2010   •   15:12

Guvernul va concedia 100 de angajaţi la compania de reparaţii şi întreţinere a aeronavelor Romaero Bucureşti (RORX), din iunie, ca urmare a scăderii numărului de contracte existente la jumătate, scrie Mediafax.


Angajaţii concediaţi vor primi plăţi compensatorii, de un milion lei în 2010, 1,6 milioane lei în 2011 şi 273.000 lei în 2012, arată o ordonanţă de Guvern.

"Romaero s-a confruntat cu efectele negative ale crizei încă din primul trimestru 2009, iar în noul context mondial clienţii cu cea mai mare pondere în portofoliul de comenzi al companiei au adoptat politici de reducere drastică a comenzilor ori de încheiere a contractelor aflate în derulare. Astfel, a rezultat o diminuare a contractelor existente la circa 50% din valorile contractate iniţial şi reducerea semnificativă a comenzilor noi, dând naştere pentru Romaero la o situaţie dificilă, care s-a coroborat cu lipsa de lichidităţi a societăţii", spune Guvernul, în document.

Guvernul spune că analizele economico-financiare efectuate la nivelul Romaero legate de perspectiva anului 2010 nu sunt îmbucurătoare din punct de vedere al revigorării pieţei internaţionale şi interne, prin urmare se va lua în considerare gradul mare de îndatorare al companiei.

Romaero a semnat un contract de credit pentru 5 milioane lei, cu care a plătit aproape 35 % din plăţile rămase la bugetul general consolidat din noiembrie 2009.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: angajati
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close