Antena 3 CNN Economic Biz News Business 4 milioane de euro cheltuiţi în afacerea NetCity fără existenţa unui act juridic

4 milioane de euro cheltuiţi în afacerea NetCity fără existenţa unui act juridic

4 milioane de euro cheltuiţi în afacerea NetCity fără existenţa unui act juridic
28 Iun 2010   •   14:12

Firma NetCity Telecom, parte a grupului UTI Systems, anunţa în urmă cu aproape o lună finalizarea a 18 kilometri de canalizaţie de fibra optică şi promitea că alţi 70 de kilometri vor fi operabili la sfarsitul acestei luni.

Potrivit jurnaliştilor de la Financiarul, în afacerea Netcity s-au îngropat până acum 4 milioane de euro, fără a fi fost perfectat vreun act juridic si fără ca banii sa vină fie din bugetul Primăriei sau din cel al companiei UTI . Se pare că ei au fost cheltuiţi din bugetul companiilor de construcţii, prin intervenţia primarului de atunci al Capitalei, Adriean Videanu. Acesta le-ar fi promis asfaltatorilor că vor recupera ulterior banii respectivi de la UTI Systems.

Astfel s-au realizat din banii asfaltatorilor câteva zeci de kilometri de canalizaţie pentru proiectul Netcity. Costul lucrărilor depăşeşte un milion de euro pentru o singură companie de construcţii, bani pe care asfaltatorii nu prea mai au speranţe că-i vor recupera.

Cea mai dezavantajată din întreaga afacere rămâne, însă, Primăria Capitalei, care care nu poate încasa redevenţa de 12% din chiriile care urmează să fie aplicate operatorilor de cablu. Potrivit calculelor, chiria lunară totală se ridică la 850 de euro pe kilometru de tubulatură, astfel că în vistieria Primăriei ar fi trebuit să intre, anual, aproximativ un milion şi jumătate de euro.

 

Fără autorizaţie de construcţie pe domeniul public şi fără alte taxe, societatile de cablu s-au imbogatit, astfel, peste noapte. Potrivit celor de la Financiarul, în cazul rezilierii contractului cu Primăria Capitalei, câştigul companiei UTI s-ar putea tripla, astfel că Tiberiu Urdăreanu ar putea câştiga 6 milioane de euro.

Antena3

×
Subiecte în articol: afacere
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close