Antena 3 CNN Economic Biz News Business 5.000 de lire sterline subvenţie pentru maşinile electrice

5.000 de lire sterline subvenţie pentru maşinile electrice

5.000 de lire sterline subvenţie pentru maşinile electrice
Sursa foto: electric car
17 Apr 2009   •   20:29

Consumatorii britanici vor primi subvenţii între 2000 şi 5000 de lire sterline pentru a cumpăra o maşină electrică, a anunţat guvernul de la Londra. Secretarul de Transporturi Geoff Hoon declara că iniţiativa face parte din planul de transport pentru emisii reduse de carbon al executivului.
Acum Departamentul Transporturilor urmează a negocia cu reprezentanţii industriei auto pentru a determina cum este mai bine să se acorde ajutorul.
Hoon declara că ?reducerea emisiilor de CO2 din transportul auto este un element important în abordarea schimbării climatice. Mai puţin de 0,1 procente din cele 26 milioane de maşini din Marea Britanie sunt electrice, aşa că este un potenţial imens pentru reducerea emisiilor?.

Hoon a precizat că se doreşte reducerea cu 26% a emisiilor de CO2 până în 2020 şi 80% în 2050. "Circa 35% din toate emisiile de carbon sunt cauzate de tansportul local, din care 58% - de maşini?
Oficialul arăta că având în vedere că peste 60% din drumuri sunt sub 40 de kilometri, nu există motive a se considera că nu se poate folosi regulat un asemenea vehicul electric.
Planul pe cinci ani implică 250 milioane de lire pentru o transformare ?verde? a motorizării şi promovarea infrastructurii şi tehnologiei, precum şi încurajarea producţiei ce să plaseze transportul cu emisii reduse în centrul viziunii guvernului pentru economia britanică.
Momentan, maşinile electrice sunt foarte scumpe la Londra, un Tesla Roadster costă 87.000 de lire sterline.
Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close