Antena 3 CNN Economic Biz News Business 5,11 miliarde de dolari pierderi pentru Citigroup, cea mai mare bancă americană

5,11 miliarde de dolari pierderi pentru Citigroup, cea mai mare bancă americană

5,11 miliarde de dolari pierderi pentru Citigroup, cea mai mare bancă americană
18 Apr 2008   •   15:07

Citigroup, cea mai mare bancă americană, a anunţat pierderi de 5,11 miliarde de dolari în primul trimestru al anului 2008. Veniturile băncii au scăzut cu 48%, la 13,22 miliarde de dolari, faţă de estimările analiştilor care prognozaseră un declin de până la 14,35 miliarde de dolari


Este al doilea trimestru consecutiv în care Citigroup înregistrează pierderi, trimestrul 4 al anului 2007 aducând un deficit de 9,38 miliarde de dolari. Pierderile sunt datorate în majoritate reevaluării unor active în valoare totală de peste 15 miliarde de dolari, precum şi împrumuturilor ipotecare riscante.

?Rezultatele reflectă continuarea situaţiei fără precedent de pe piaţă şi impactul acesteia asupra plasamentelor noastre riscante", a declarat directorul executiv al băncii, Vikram Pandit, adăugând ca banca va renunţa la activele non-strategice pentru a-şi reface rezervele de capital.

În condiţiile în care acţiunile băncii au coborât anul acesta cu 18%, Citigroup a desfiinţat deja în 2008 peste 6.000 de locuri de munca, analiştii aşteptându-se la mai multe disponibilizări, inclusiv la divizia de investment banking.

Antena3.ro

×
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close