Antena 3 CNN Economic Biz News Business 6.000 de oameni vor fi concediaţi în grupul InterAgro

6.000 de oameni vor fi concediaţi în grupul InterAgro

6.000 de oameni vor fi concediaţi în grupul InterAgro
04 Feb 2008   •   21:13
6.000 de oameni vor fi concediaţi de la combinatele chimice deţinute de omul de afaceri Ioan Niculae. Patronul InterAgro a hotărât să oprească producţia de îngrăşăminte din cauza costurilor prea mari cu gazele naturale. Grupul InterAgro deţine combinatele de îngrăşăminte chimice Sofert Bacău, Azochim Săvineşti şi Donawchem Turnu Măgurele. La toate acestea, personalul va fi concediat începând cu 1 martie. Concedierea ar putea fi doar pentru o vreme. Dacă situaţia de pe această piaţă va permite, ar putea fi reluată producţia.

Omul de afaceri Ioan Niculae se temea încă de luna trecută că scumpirea gazului îl va obliga să îşi scadă costurile de producţie cu aproximativ 24 de milioane de euro. Aceasta pentru că gazele naturale reprezintă cam 70% din costurile de producţie a îngrăşămintelor chimice. Preţul gazului din import a crescut cu circa 20%, iar cel din producţia internă cu circa 5%, în timp ce preţul îngrăşămintelor este stabil.

Producţia europeană de îngrăşăminte a fost afectată grav de concurenţa companiilor ruseşti, care au impus preţuri mai mici şi au invadat piaţă cu produsele lor. Producătorii ruşi au avantajul că plătesc gazele la un preţ de câteva ori mai mic decât în Europa.

Antena 3

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close