Antena 3 CNN Economic Biz News Business 6 bănci vor dispărea de pe piaţa românească

6 bănci vor dispărea de pe piaţa românească

6 bănci vor dispărea de pe piaţa românească
16 Mai 2007   •   12:56

Cel puţin cinci sau şase bănci nu vor rezista pe piaţa românească până la sfârşitul anului 2008, a declarat, miercuri, analistul financiar Eugen Rădulescu, fostul preşedinte al CEC, la Forumul Financiar Sud Est European. ?Băncile, în special cele mici şi foarte mici, sunt afectate de scăderea marjei de profitabilitate, cauzată de creşterea costurilor. Ca să supravieţuiască, acestea trebuie să-şi comprime costurile. Pentru a rezista pe piaţă, băncile afectate trebuie să aplice politici mai prudente de angajare?, a explicat Rădulescu.

De asemenea, acesta a afirmat că între 900 şi 1200 de noi unităţi bancare se vor deschide în România, în 2007. ?Acestea nu vor oferi, însă, toate serviciile bancare?, a precizat Rădulescu. Fostul preşedinte al CEC susţine că, în 2007, nu va creşte numărul angajărilor în sistemul bancar. În 2006, personalul din domeniul bancar a crescut cu 15-20 la sută. În opinia sa, mediul bancar se confruntă cu un sistem legislativ în domeniul resurselor umane neconform cu cerinţele pieţei.

La 15 mai, erau înregistrate la BNR în Registrul Bancar 31 de bănci comerciale, iar 48 de instituţii internaţionale de credit notificaseră Banca Centrală asupra intenţiei lor de a furniza servicii în mod direct pe teritoriul României.

Rompres

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close