Antena 3 CNN Economic Biz News Business 940 milioane euro de la UE pentru recalificare profesională

940 milioane euro de la UE pentru recalificare profesională

940 milioane euro de la UE pentru recalificare profesională
Sursa foto: muncitori romani
09 Feb 2009   •   14:13

Uniunea Europeană acordă fonduri României pentru instruire şi reconversie profesională în valoare de 940 milioane de euro în patru ani, din care peste 50 de milioane sunt accesibili în acest an.
Firmele ar trebui să acceseze fondurile europene destinare resurselor umane.
Astfel, cum numărul şomerilor se măreşte pe zi ce trece, ca urmare a crizei, specialiştii spun că pregătirea pentru o nouă meserie este absolut necesar, iar pentru aceasta fondurile europene nerambursabile sunt un cadou binevenit. Pentru perioada 2007-2009, fondurile nerambursabile din partea Uniunii Europene destinate formării şi reconversiei profesionale se ridică la 269 milioane euro, iar pentru perioada 2007-2013, cifrele ajung la 940 milioane euro, susţin reprezentantii companiei de resurse umane Ascendis, citaţi de România Liberă.
"Piaţa de training din România ar putea avea un an 2009 excepţional, contrar cursului economiei, cu acea condiţie de a fi lansate cât mai repede de către Ministerul Muncii schemele de ajutor de stat pentru formare, destinate companiilor interesate să îşi instruiască angajaţii proprii. Este vorba despre două programe de finanţare din fonduri publice europene, acordate de Uniunea Europeană?, explica Andrei Gosu, directorul Ascendins Consulting.
Antena3.ro

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close