x close

A renunțat la școală și a devenit milionar la doar 18 ani. Povestea tânărului care a început să-şi construiască averea de la 12 ani

27 Iun 2017   •   19:37
A renunțat la școală și a devenit milionar la doar 18 ani. Povestea tânărului care a început să-şi construiască averea de la 12 ani Foto: Facebook/ Erik Finman

Erik Finman a făcut un pariu cu părinţii săi că atunci când va face 18 ani şi va fi milionari aceştia nu-l vor forţa să meargă la facultate. Tânărul a câştigat pariul şi a devenit milionar la doar 18 ani. Datorită investițiilor în bitcoin, Erik nu va fi nevoit să meargă la facultate.

”Pot spune cu mândrie că am reușit și nu voi merge la facultate,” a spus tânărul. În prezent, Erik deține 403 bitcoin care valorează peste un milion de dolari și este optimist cu privire la viitorul său. „Cred că valoarea bitcoinului va crește până la sute de mii de dolari sau chiar un milion de dolari,” este de părere Erik. De asemenea, Finman a realizat şi alte investiţii, dar mai mici, în alte criptomonezi precum litecoin sau etherum.

Potrivit businessmagazin.ro, Finman a început investiţiile în anul 2011, pe când avea doar 12 ani. Băiatul a primit un cadou de 1.000 de dolari din partea bunicii lui pe care i-a investit în bitcoin, pe când un token costa 12 dolari.

La 15 ani şi-a rugat părinţii să-l lase să renunţe la liceu, iar aceștia au fost de acord. Erik şi-a vândut bitcoinii în 2013, când erau evaluaţi la 1.200 de dolari. Cu 100,000 de dolari acesta a lansat o platformă online de educaţie prin care studenţii frustraţi din cauza profesorilor aveau posibilitatea de a învăţa de la alţi profesori prin intermediul video-conferințelor.

În ianuarie 2015 a găsit un investitor dispus să ofere 100.000 de dolari sau 300 de bitcoin, care la vremea respectivă mai valorau doar 200 de dolari pe bitcoin

De atunci, Erik se ocupă de investițiile sale și ale familiei în bitcoin. De asemenea, s-a implicat și în alte proiecte precum proiectul ELaNa, în care lucrează alături de NASA pentru a lansa o rachetă, și este decis să nu se întoarcă la școală.

Citeşte mai multe despre:

facultate bitcoin tanar investitii pariu familie
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati