Antena 3 CNN Economic Biz News Business Abramovici va construi un imobil de 300 de milioane de dolari în Londra

Abramovici va construi un imobil de 300 de milioane de dolari în Londra

Abramovici va construi un imobil de 300 de milioane de dolari în Londra
12 Aug 2008   •   13:36

Miliardarul rus Roman Abramovici a primit aprobarea de reconstrui un imobil în valoare de 300 de milioane de dolari, aflat pe proprietatea pe care o deţine într-o zonă exclusivistă a Londrei. Abramovici plănuieşte să transforme nouă apartamente situate în Lowndes Square din cartierul Knightsbridge într-un "palat" cu opt dormitoare.

Apartamentele au fost cumpărate de magnat treptat, pe măsură ce acestea au fost scoase la vânzare. Planul iniţial al clădirii în care se află apartamentele, deţinute acum de Abramovici, a fost conceput în 1830 de Thomas Cubitt, celebru pentru contribuţia adusă la realizarea laturii estice a Palatului Buckingham.

Totuşi, consiliile locale din Chelsea şi Kensington au impus şi o serie de restricţii. Astfel, constructorii vor fi obligaţi să folosească materiale de construcţii identice cu cele folosite la clădirea originală, iar zgomotul produs pe şantier va trebui să fie strict controlat. Consultantul imobiliar John Martin Robinson este de părere că transformarea imobilului după planul propus de Abramovici va fi o îmbunătăţire pentru zonă, repunând în valoare farmecul arhitecturii victoriene.

Roman Abramovici, care îşi petrece cea mai mare parte a timpului în Marea Britanie, se află de mai mulţi ani al doilea în topul al celor mai înstăriţi britanici întocmit de The Sunday Times. Averea sa este estimată la aproximativ 23 de miliarde de dolari.

Antena3.ro

×
Parteneri
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!
x close