Antena 3 CNN Economic Biz News Business Acţionarii de la Yahoo ar putea să ceară schimbarea conducerii

Acţionarii de la Yahoo ar putea să ceară schimbarea conducerii

Acţionarii de la Yahoo ar putea să ceară schimbarea conducerii
15 Mai 2008   •   11:52

Yahoo se confruntă cu o posibilă luptă pentru control internă, în condiţiile în care retragerea ofertei din partea companiei Microsoft a generat critici şi nemulţumire din partea acţionarilor. Unul dintre aceştia, în mod special, a anunţat că va cere schimbarea comitetului de directori la întâlnirea acţionarilor care va avea loc pe 3 iulie.

Carl Icahn a cumpărat acţiuni ale companiei Yahoo în valoare de 50 de milioane de dolari după ce Microsoft şi-a retras oferta de a prelua portalul de internet în mai. Cu toate că el nu a dat deocamdată detalii despre planurile sale în legătură cu compania, surse apropiate susţin că el a adunat cel puţin 12 potenţiali candidaţi la funcţiile de directori. Termenul limită pentru nominalizarea unui noi comitet de directori ar fi joi, 15 mai.

Wall Street Journal arată că în ultimele zile foarte mulţi acţionari importanţi ai companiei au decis să se alăture demersului lui Icahn. Bill Miller, de la Legg Mason, al doilea mare acţionar al Yahoo, a declarat că este curios să vadă ce poate face Icahn şi că dacă acesta va putea să readucă Yahoo şi Microsoft la masa negocierilor, compania sa îi va susţine demersul.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Toţi comercianţii români sunt obligaţi acum să accepte plata cu cardul
x close