Antena 3 CNN Economic Biz News Business Acţiuni Aston Martin cumpărate de kuweitieni

Acţiuni Aston Martin cumpărate de kuweitieni

Acţiuni Aston Martin cumpărate de kuweitieni
11 Mar 2007   •   16:06

Potrivit unui articol publicat în ediţia de duminică a ziarului Al-Qabas, din Kuweit, holdingul Investment Dar este liderul unui grup de companii care urmează să achiziţioneze o participaţie de 15%-20% la Aston Martin, pentru circa 400 milioane de lire sterline (772,6 milioane de dolari). Întrebat dacă informaţiile vehiculate în presa locală sunt corecte, un alt reprezentant al Investment Dar a răspuns afirmativ, dar nu a furnizat informaţii suplimentare.

După ce a înregistrat pierderi de 12,7 miliarde de dolari în 2006, Ford a anunţat că intenţionează să vândă integral sau parţial Aston Martin, fondurile obţinute fiind direcţionate către alte divizii. Vânzările Aston Martin au crescut cu 50% anul trecut, la 6.500 de vehicule, a declarat, în lua ianuarie, un oficial Ford.

Între investitorii interesaţi de Aston Martin se numără şi Dave Richards, şeful companiei britanice Prodrive, specializată în construcţia de automobile de competiţie, banca egipteană de investiţii Naeem, fondul britanic de investiţii Doughty Hanson şi omul de afaceri Simon Halabi, informează Mediafax. Mai multe informaţii în legătură cu această tranzacţie vor fi disponibile luni, cu ocazia ceremoniei de semnare a acordului, care va avea loc la Londra.

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close