Antena 3 CNN Economic Biz News Business Acţiunile BRD continuă să scadă, după prăbuşirea de marţi. Oficialii nu sunt îngrijoraţi

Acţiunile BRD continuă să scadă, după prăbuşirea de marţi. Oficialii nu sunt îngrijoraţi

Acţiunile BRD continuă să scadă, după prăbuşirea de marţi. Oficialii nu sunt îngrijoraţi
17 Sep 2008   •   20:30

Deşi bursa de la Bucureşti a încheiat şedinţa de miercuri în staţionare, acţiunile BRD-Groupe Societe Generale au continuat să scadă şi au pierdut 3,82% din valoare, pe fondul crizei financiare din SUA. În şedinţa de marţi, titlurile BRD s-au prăbuşit cu 13,25% ca urmare a presiunii mari la vânzare, dar la deschiderea şedinţei de miercuri au avut o revenire semnificativă, urcând cu 6,1%, ulterior preţul coborând la 12 lei, cu 8,4% sub referinţă.

Oficialii băncii nu sunt însă îngrijoraţi de aceste fluctuaţii de pe piaţa bursieră din România, una pe care analiştii nu o consideră ca fiind un punct de referinţă. "BRD nu comentează fluctuaţiile de pe piaţa bursieră. Nu vorbim despre scăderi, cum nu am vorbit nici despre creşterile din ultimul timp", a declarat, pentru Antena3.ro, Traian Traicu, Şef Serviciu Relaţii cu Media al BRD.

Şi titlurile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) au continuat să scadă, coborând cu 3,37%. Scăderea titlurilor SIF s-a reflectat şi în traiectoria indicelui extins al Bursei, astfel că în urma aplicării algoritmului de fixing BET-XT s-a plasat cu 1,28% sub nivelul de referinţă. BET-NG a fost singurul indice care a încheiat ziua la un nivel peste cel de marţi, media preţurilor acţiunilor din acest sector fiind cu 0,43% mai mare faţă de referinţă. Traiectoria indicelui sectorului energetic a fost influenţată în principal de titlurile Petrom, care au cea mai mare pondere în calculul BET-NG, de 28,63%.

Antena3.ro

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close