Antena 3 CNN Economic Biz News Business Acţiunile celor mai importante companii cotate la bursele europene, creştere de 2%

Acţiunile celor mai importante companii cotate la bursele europene, creştere de 2%

Acţiunile celor mai importante companii cotate la bursele europene, creştere de 2%
28 Oct 2008   •   21:16

Acţiunile principalelor companii cotate la bursele europene au închis şedinţa de tranzacţionare de marţi în urcare cu peste 2%, ca urmare a creşterii tranzacţiilor din sectorul auto, după cinci zile consecutive de pierderi, transmite Reuters. Indicele FTSEurofirst 300 a câştigat 2,2%, ajungând la 834,36 puncte, după ce, în cursul şedinţei de marţi, a atins nivelul de 851,17 puncte. Indicele a pierdut 45% din valoare de la începutul anului 2008.
"Există potenţial pentru o revenire substanţială. Însă, atâta timp cât investitorii nu vor şti cu siguranţă sensul în care se îndreaptă economia, bursa va avea probleme în a susţine creşterile", a declarat Bernd Meyer, specialist la Deutsche Bank.
Acţinunile Volkswagen au crescut cu mai mult de 80%, volumul vânzărilor în lipsă crescând după ce Porsche s-a lansat într-o campanie de cumpărare a titlurilor grupului german. Titlurile Porsche au urcat cu 9,9%.
În sectorul bancar, titlurile Societe Generale au pierdut peste 12%, pentru a doua zi consecutiv, iar traderii se tem de o eventuală expunere a instituţiei la creşterea cotaţiei acţiunilor VW.
Titlurile BNP Paribas, Credit Agricole şi Deutsche Bank au coborât cu 10,4%, 13,4% şi, respectiv, 13,3%.
Indicele FTSE 100 al bursei de la Londra a urcat cu 1,9%, în timp ce indicatorii DAX, al bursei de la Frankfurt, şi CAC-40, al bursei din Paris, au crescut cu 11,3% şi 1,6%.
Titlurile BP au crescut cu 5,4%, iar acţiunile Royal Dutch Shell şi Total au înregistrat o creştere de 4,7% şi 6,2%.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close