Antena 3 CNN Economic Biz News Business Afaceri cu statul. Baza sportivă Tineretului, închiriată cu 1 euro pe metru pătrat

Afaceri cu statul. Baza sportivă Tineretului, închiriată cu 1 euro pe metru pătrat

Afaceri cu statul. Baza sportivă Tineretului, închiriată cu 1 euro pe metru pătrat
19 Mar 2008   •   07:41

Un teren din zona centrală a Bucureştilor, situat pe Bulevardul Kiseleff, a fost închiriat, de la stat, cu doar 1 euro pe metru pătrat, în condiţiile în care valoarea terenurilor în zonă se ridica acum la aproximativ 4.000 de euro pe metrul pătrat. Pe terenul cu pricina urmează să se ridice o construcţie de 29 de etaje. Numele celui care stă în spatele celui mai mare proiect imobiliar din ţară este multimilionarul Puiu Popoviciu.

Întreaga poveste a început în 1999, când un banal control al Direcţiei de Sănătate Publică a scos la iveală unele nereguli privind igiena şi rezistenţa clădirilor din Baza Sportivă Tineretului. Directorul de atunci, Bogdan Gheorghe, le-a declarat celor de la Jurnalul Naţional că nu avea bani pentru renovări, astfel că a hotărât să închirieze o parte din baza sportivă.

Un an mai târziu a găsit un investitor în persoana omului de afaceri Puiu Popoviciu, căruia i-a închiriat terenul cu doar un euro pe metru pătrat. Un preţ de cel puţin zece ori sub medie, în condiţiile în care vorbim despre un teren de aproape 12 mii de euro situat pe Bulevardul Kiseleff. În septembrie 2005, consilierii generali ai Capitalei, i-au aprobat omului de afaceri un Plan Urbanistic Zonal fără a avea aprobarea arhitectului-şef al Bucureştiului, susţin jurnaliştii.

Atunci, clădirea avea doar 10 etaje. Ulterior însă investitorul a mai adăugat alte 19 etaje. Momentan Planul Urbanistic Zonal ascunde o clădire de 29 de etaje, în acest moment, cea mai înaltă din Capitală. Puiu Popoviciu a depus un nou certificat de urbanism în aprilie anul trecut, însă pentru construcţia a două clădiri pe terenul de 12 mii de metri pătraţi.

Actualul Plan urmează să treacă din nou peste comisia Municipiului Bucureşti. Baza Sportivă Tineretului se află în administrarea privată a Complexului Sportiv Lia Manoliu. De-a lungul timpului, conducerea complexului a încheiat mai multe contracte de concesionare sau de închiriere pe terenul bazei sportive. Acestea fac momentan obiectul unei anchete a Direcţie Naţionale Anticorupţie.

Antena 3

×
Parteneri
Florin Piersic, vizitat la spital de Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila
x close