Antena 3 CNN Economic Biz News Business 'Afacerile necurate' ale lui Traian Băsescu

'Afacerile necurate' ale lui Traian Băsescu

'Afacerile necurate' ale lui Traian Băsescu
10 Mai 2007   •   16:59

Ziariştii de la ?Jurnalul Naţional? l-au descoperit pe unul dintre partenerii de afaceri ai preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Între Traian Băsescu şi un controversat patron din Oituz există o veche prietenie, împletită cu... tranzacţii imobiliare şi autorizaţii de circulaţie.

Afacerile preşedintelui suspendat al României cu afaceristul Costel Căşuneanu s-au desfăşurat sub un paravan, scriu ziariştii de la ?Jurnalul Naţional?. Ei susţin că, în urmă cu 5 ani, Băsescu a făcut tranzacţii imobiliare cu omul de afaceri prin intermediul unei rude a lui Căşuneanu. Tranzacţia suspectă s-a făcut în octombrie 2002, când Băsescu a vândut un teren intravilan din zona rezidenţială Băneasa chiar cumnatei lui Căşuneanu, Gabriela Blaj. La vremea respectivă, Traian Băsescu a negat că ar fi cunoscut-o pe cumpărătoare, şi că toată afacerea s-a desfăşurat prin notar. Supriza a venit la dezbaterea de la Televiziunea Publică, unde preşedintele suspendat a recunoscut că i-a vândut teren lui Costel Căşuneanu, sub preţul pieţei.

Terenul respectiv fusese cumpărat de Traian Băsescu, la vremea respectivă primarul Capitalei, în 2000. Pe 3.700 de metri pătraţi, situaţi într-o zonă rezidenţială din Băneasa, a plătit aproximativ 50.000 de dolari, cu mult sub preţul pieţei. Investigaţiile jurnalului Naţional au scos la iveală faptul că terenul cumpărat de Traian Băsescu era de fapt jumătate dintr-o parcelă, cealaltă fiind cumpărată, în aceeaşi zi, de omul de afaceri Costel Căşuneanu. Numai că, afaceristul a plătit o sumă aproape triplă faţă de actualul preşedinte suspendat.

Costel Căşuneanu era considerat un apropiat al lui Traian Băsescu. Într-un interviu fostul primarul general al capitalei recunoştea că este "bun amic" cu omul de afaceri din Oituz. La începutul anilor 2000, Căşuneanu avea afaceri în domeniul transporturilor, scrie Jurnalul Naţional, iar autorizaţiile pentru cele aproape 100 de TIR-uri veneau chiar de la Traian Băsescu, pe atunci ministru al Transporturilor.

EXCLUSIV Antena 3 - Costel Căşuneanu {a}casuneanu{/a}

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close