Antena 3 CNN Economic Biz News Business Agenţie de recuperare creanţe din Florida, acuzată că a provocat moartea unui american

Agenţie de recuperare creanţe din Florida, acuzată că a provocat moartea unui american

Agenţie de recuperare creanţe din Florida, acuzată că a provocat moartea unui american
Sursa foto: florida
09 Dec 2009   •   12:09

Criza economică îi aduce pe tot mai mulţi americani în situaţia de a nu-şi mai putea plăti ratele la credit. Ei ajung astfel pe mâna agenţiilor de recuperare a datoriilor, firme cât se poate de legale, dar cu metode din cele mai agresive. O femeie din Florida acuză o asemenea agenţie că a provocat moartea soţului său.

Stanley McLeod a rămas în urmă cu ratele unui credit ipotecar după un atac cardiac care l-a obligat să renunţe la serviciu. În scurt timp, Stanley şi soţia sa Diane s-au văzut asaltaţi de telefoanele insistente ale unui recuperator.

Fără să-i pese deloc că McLeod era grav bolnav, agentul a trecut la insulte şi ameninţări.

Individul nu a fost impresionat nici după ce McLeod a fost dus de urgenţă la spital, cu elicopterul.

După patru luni de presiune, inima lui McLeod a cedat la numai 58 de ani. El înregistrase toate apelurile, iar văduva sa a dat în judecată agenţia de recuperare, care susţine, fireşte, că n-a avut nimic de-a face cu decesul. Cazul nu este unul izolat.

Agenţii de recuperare trebuie să respecte reguli foarte stricte. Nici nu au voie să cheme oamenii la telefon decât cu acordul lor. Dar mulţi agenţi însă recurg la practici aproape mafiote. Şi asta pentru că sunt plătiţi în procente din datoriile recuperate. Numărul plângerilor împotriva recuperatorilor abuzivi a crescut puternic o dată cu criza, dar, până acum, niciunul nu a fost sancţionat.



Antena3

×
Subiecte în articol: Florida american
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close