Antena 3 CNN Economic Biz News Business Aici se dau bani GRATIS! Cum poţi să îţi lansezi afacerea cu acest ajutor

Aici se dau bani GRATIS! Cum poţi să îţi lansezi afacerea cu acest ajutor

Aici se dau bani GRATIS! Cum poţi să îţi lansezi afacerea cu acest ajutor
de O.P.    |    15 Mar 2013   •   13:09

Oportunitatea de a se finanţa din fonduri europene nerambursabile reprezintă o gură de oxigen pentru companiile româneşti, sufocate de lipsa de lichidităţi şi de accesul dificil la credite bancare. Ce alte programe de finanţare gratuită mai au la dispoziţie firmele autohtone şi cum le pot accesa? Peste 36.000 de proiecte au fost depuse din 2007 până în prezent, pentru obţinerea de fonduri structurale şi de coeziune.

Dintre acestea, au fost aprobate 11.445, pentru care Comisia Europeană a efectuat plăţi în valoare de 2,2 miliarde de euro, reprezentând doar 11,5% din cele aproape 20 de miliarde de euro alocate României pentru perioada 2007-2013.

Ceva mai bine stăm în cazul fondurilor europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală, unde au fost selectate pentru a primi finanţare nerambursabilă 68.115 de proiecte în sumă de 5,7 miliarde de euro, ceea ce reprezintă un grad de angajare de 77% a fondurilor disponibile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Către beneficiari au fost efectuate plăţi de aproximativ 4,7 miliarde de euro, ceea ce înseamnă o absorbţie de peste 54% din sumele alocate de catre Uniunea Europeană prin acest program.

Pe lângă fondurile europene, companiile mai pot obţine finanţare gratuită accesând ajutoare de stat, programe susţinute de Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM), granturi oferite de guverne și ambasade străine, dar şi de alte companii private mari.

Mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro



×
Subiecte în articol: afaceri fonduri europene
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close