Antena 3 CNN Economic Biz News Business AIG, Lehmann Brothers, Fannie Mae şi Freddie Mac, anchetate de FBI pentru suspiciuni de fraudă

AIG, Lehmann Brothers, Fannie Mae şi Freddie Mac, anchetate de FBI pentru suspiciuni de fraudă

AIG, Lehmann Brothers, Fannie Mae şi Freddie Mac, anchetate de FBI pentru suspiciuni de fraudă
24 Sep 2008   •   14:32

FBI investighează patru mari institutii financiare din Statele Unite, asupra cărora există suspiciuni de fraudă. Este vorba de companiile Fannie Mae, Freddie Mac, Lehman Brothers şi AIG.

Specialiştii FBI vor să afle dacă nu cumva aceste instituţii se fac vinovate de activităţi ilicite care au dus la criza bancară care a zguduit economia americană. Prăbuşirea unor giganţi financiari a dus la măsurile fără precedent luate de administraţia de la Washington pentru salvarea economiei.

FBI şi-a exins anchetele în sectorul corporaţiilor, sub presiunea autorităţilor. Biroul federal de investigaţii cercetează în prezent 26 de cazuri de fraudă în care sunt implicate mari companii americane. Una dintre companiile vizate, AIG, a fost salvată în ultimul moment de Rezerva Federală americană.

Acordul definitiv semnat miercuri prevede ca banca centrală să ofere asiguratorului un credit de până la 85 de miliarde de dolari, in schimbul preluarii unei participaţii de aproape 80%. Planul de salvare a economiei, propus de administraţia Bush, va costa 700 de miliarde dolari.

Antena3

×
Subiecte în articol: FBI SUA
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close