Antena 3 CNN Economic Biz News Business Al doilea producător de oţel din Europa vine la Sfântu Gheorghe

Al doilea producător de oţel din Europa vine la Sfântu Gheorghe

Al doilea producător de oţel din Europa vine la Sfântu Gheorghe
Sursa foto: otel
18 Aug 2009   •   10:22

Compania Corus, al doilea dintre cei mai mari producători de oţel din Europa, va investi, în asociere cu o firmă din România, aproximativ 12 milioane de euro în Sfântu Gheorghe, în construcţia unei fabrici.
Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna, Rosner Herman, a declarat că firma Corus Building SRL s-a înregistrat în Covasna şi va începe o investiţie la Sfântu Gheorghe.

"La ora actuală, în această perioadă de criză, într-o perioadă în care societăţile se închid sau îşi reduc activitatea, vestea şi faptul că la Sfântu Gheorghe s-a stabilit locaţia pentru o nouă investiţie, care de data aceasta nu este ceva legat de Ťvalea pantalonilorť, ci de confecţii metalice şi de panouri sandwich pentru hale industriale, este într-adevăr o veste foarte bună", a explicat Rosner Herman, citat de Mediafax.

Firma Corus Building SRL vrea să construiască, la Sfântu Gheorghe, mai precis în zona Câmpu Frumos, o hală de producţie.

Proiectul, care a trecut de faza de avizare de mediu, se elaborează de unul dintre membrii CCI Covasna, respectiv de firma W&K.

Rosner Herman a spus că noua societate are doi asociaţi, respectiv firma Corus din Anglia, cu 50 la sută, şi o firmă din România, tot cu 50 la sută, care este un actor important pe piaţa românească în montarea de panouri sandwich în halele industriale.

Potrivit sursei citate, conform reprezentantului firmei Corus Building Systems în România, respectiv în Sfântu Gheorghe, valoarea investiţiei va fi de circa 12 milioane de euro şi se prevede ca aproximativ 75 de angajaţi să lucreze în această nouă fabrică.

Piaţa vizată este cea românească.

Lucrările ar urma să fie finalizate la sfârşitul anului viitor, dar producţia va începe în 2011, ţinând cont de condiţiile care există pe piaţa europeană, a spus sursa citată.

"Este important proiectul pentru faptul că revine în judeţul Covasna această industrie constructoare din domeniul prelucrării metalelor, în care judeţul a avut antecedente favorabile", a afirmat Rosner Herman.

El a spus că firma Corus este al doilea producător de oţel din Europa, cu venituri de 12 miliarde de lire sterline şi o producţie de 20 de milioane tone în anul 2008.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close