Antena 3 CNN Economic Biz News Business Alan Greenspan, fostul preşedinte al Fed, şocat de prăbuşirea pieţelor de creditare

Alan Greenspan, fostul preşedinte al Fed, şocat de prăbuşirea pieţelor de creditare

Alan Greenspan, fostul preşedinte al Fed, şocat de prăbuşirea pieţelor de creditare
23 Oct 2008   •   21:02

Alan Greenspan, fostul preşedinte al Fed, Rezerva Federală americană, a declarat că este şocat de prăbuşirea pieţelor de creditare din SUA. Potrivit Reuters, acesta a mai estimat că stabilizarea domeniului rezidenţial din SUA, un factor important pentru perspectiva economiei şi a pieţelor financiare mondiale, nu se va realiza în viitorul apropiat.
"Aceia dintre noi care s-au bazat pe interesul instituţiilor de protejare a capitalului acţionarilor, inclusiv eu, sunt în stare de şoc" a spus Greenspan. "Criza s-a dovedit a fi mult mai extinsă decât mi-am putut imagina" a mai adăugat acesta.
În ceea ce priveşte stabilizarea pieţei locuinţelor, fostul şef al Fed susţine că se află "la multe luni distanţă." În august, Greenspan anticipa că preţurile locuinţelor din SUA vor începe să se stabilizeze în primul semestru al anului 2009.
În ianuarie 2006, Alan Greenspan, acum în vârstă de 82 de ani, se retrăgea de la conducerea Rezervei Federale americane. Acesta a fost acuzat că, prin menţinerea ratelor dobânzii de politică monetară la un nivel prea redus, ar fi contribuit la problemele economice din prezent.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Filmul bătăii din Parlament dintre Florin Roman şi Dan Vîlceanu
x close