Antena 3 CNN Economic Biz News Business Alegeri în SUA. Hillary Clinton şi Barack Obama se luptă pentru Michigan

Alegeri în SUA. Hillary Clinton şi Barack Obama se luptă pentru Michigan

Alegeri în SUA. Hillary Clinton şi Barack Obama se luptă pentru Michigan
15 Ian 2008   •   08:02

Marţi au loc alegeri primare în statul american, Michigan. Lupta electorală este tot mai strânsă, iar confruntările dintre candidaţi, chiar între cei din interiorul aceluiaşi partid, sunt şi mai aprinse ca până acum. Lideri sunt la democraţi, Hillary Clinton şi Barack Obama, iar la republicani, John McCain, Mike Huckabee si Mitt Romney. În apropierea desemnării candidatului oficial la preşedinţie, democraţii Hillary Clinton şi Barack Obama au ajuns să facă tot felul de remarci nepotrivite, care duc la divizarea partidului.

Pentru că Hillary Clinton este prima femeie care ar putea ajunge preşedinte al Statelor Unite, iar Barack Obama- primul candidat de culoare care ar putea ocupa această funcţie, rivalitatea dintre ei a născut reacţii tot mai dure. Până la urmă, sfătuiţi de alţii sau nu, ambii candidaţi au adoptat un ton împăciuitor.

"Câţi dintre noi au crezut că vom trăi ziua în care o femeie şi un afro-american vor candida la preşedinţia Americii? Asta ar trebui să ne umple de bucurie şi ştiu că împreună trebuie să unim partidul nostru şi ţara", a declarat Hillary Clinton. Între timp, cei trei candidaţi republicani de top, John McCain, Mike Huckabee şi Mitt Romney, şi-au continuat campania electorală în statul Michigan, unde astăzi au loc alegeri primare. Sondajele din ultimele săptămâni îl dau drept favorit pe senatorul de Arizona, John McCain.

"Cei mai buni şi mai productivi muncitori din lume locuiesc în acest stat. Prieteni, ca preşedinte al Statelor Unite, voi vesti o nouă eră pentru Michigan şi voi face orice îmi stă în putere pentru a mă asigura că inima Americii, statul care a salvat lumea în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, va primi din nou locul său în economia naţională şi în lume. Îmi asum asta, prieteni, şi o voi face, voi crea noi locuri de muncă", a declarat John McCain, candidatul republicanilor. În prezent, Michigan are cei mai mulţi şomeri din toate statele americane.

Antena 3

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close