Antena 3 CNN Economic Biz News Business Alianţă MySpace-Yahoo împotriva Microsoft şi Google

Alianţă MySpace-Yahoo împotriva Microsoft şi Google

Alianţă MySpace-Yahoo împotriva Microsoft şi Google
14 Feb 2008   •   13:47

Magnatul media Rupert Murdoch (foto) vrea să-şi unească forţele cu Yahoo pentru a lupta împotriva gigantului Microsoft şi a surclasa Google. Preşedintele News Corporation plănuieşte o alianţă între site-ul MySpace şi alte afaceri online ale sale împreună cu motorul de căutare Yahoo!, pentru a contracara acţiunile Microsoft, a dezvăluit publicaţia Wall Street Journal, deţinută de Murdoch. Compania Yahoo a refuzat recent oferta de preluare înaintată de Microsoft, pe motiv că oferta de 31 de dolari pe acţiune "subevaluează masiv" compania.

Microsoft doreşte să achiziţioneze Yahoo! pentru a slăbi puterea Google, ce deţine supremaţia online. News Corporation are aceleaşi intenţii, de a întrece Google.

Planurile lui Murdoch presupun crearea unei platforme de promovare a ştirilor News Corporation pe site-ul Yahoo! şi adăugarea unui plus de valoare motorului de căutare. Astfel vor fi ameninţate planurile de creştere ale Microsoft, crede Murdoch.

Există analişti care consideră că Yahoo aşteaptă o ofertă mai generoasă din partea Microsoft, refuzul iniţial însemnând doar o manevră de a ridica preţul.

Totuşi, se pare că oficiali ai Yahoo! au reluat discuţiile cu AOL, companie americană de servicii internet deţinută de concernul TimeWarner, pentru a se apăra de încercarea Microsoft de-ai prelua.

Antena3.ro

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close