Antena 3 CNN Economic Biz News Business Alitalia, curtată de 11 companii

Alitalia, curtată de 11 companii

Alitalia, curtată de 11 companii
30 Ian 2007   •   10:58

11 firme au trimis scrisori de interes pentru pachetul de 49,9 la sută din acţiunile celei mai mari companii aeriene italiene, Alitalia. Dintre acestea cele mai importante sunt fondul de investiţii Texas Pacific Group, Unicredit SpA, cea mai mare bancă italiană în funcţie de active, precum şi Air One, a doua companie aeriană din Italia şi principalul concurent pentru Alitalia. Informaţiile au fost facute publice într-un comunicat al Ministerului italian de Finanţe.

Autorităţile vor scoate la vânzare un pachet de cel puţin 30,1 la sută din capitalul Alitalia pentru a obliga cumpărătorul să lanseze o ofertă publică de preluare pentru restul acţiunilor Alitalia, aşa cum prevede legislaţia italiană. Decizia de scoatere la vânzare a companiei a fost luată în luna decembrie 2006, în urma eşecului eforturilor de relansare. Ultimul an în care Alitalia a înregistrat profit este 2002, iar anul trecut, pierderile companiei s-au ridicat la 380 milioane euro.

Air France-KLM Group, cea mai mare companie aerianã din Europa, nu şi-a exprimat deocamdatã interesul pentru Alitalia. Costul preluării Alitalia este evaluat la aproximativ 1,5 miliarde euro, la care se adauge costul reînnoirii flotei sale aeriene, formatã din 183 aparate, precum şi datoriile de aproximativ un miliard de euro.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close