Antena 3 CNN Economic Biz News Business Alitalia, salvată de la faliment prin desfinţarea a 3.000 de locuri de muncă

Alitalia, salvată de la faliment prin desfinţarea a 3.000 de locuri de muncă

Alitalia, salvată de la faliment prin desfinţarea a 3.000 de locuri de muncă
16 Sep 2008   •   11:38

Compania aeriană Alitalia ar putea fi salvată de la faliment prin aplicarea unui plan de restructurare, cu preţul desfiinţării a 3.000 de locuri de muncă. Guvernul lui Silvio Berlusconi a ajuns la un acord cu o parte dintre sindicate, dar celelalte se lasă mai greu convinse.Premierul italian Silvio Berlusconi a subliniat că singura alternativă la restructurarea companiei este falimentul, care ar lăsa pe drumuri nu 3.000, ci 20.000 de salariaţi.

Marile confederaţii sindicale sunt de acord, dar nu şi cele cinci sindicate de la Alitalia, din care fac parte, între alţii, piloţii şi însoţitorii de bord. Reprezentanţii sindicaliştilor au asediat luni Ministerul Muncii de la Roma, în faţa căruia au afişat o caricatură a lui Berlusconi, şi i-au huiduit pe participanţii la negocieri.

Alitalia a intrat în procedura de faliment la finalul lunii august şi continuă să piardă trei milioane de euro pe zi. Conducerea a avertizat că, în curând, nu va mai putea asigura cursele, deoarece nu va mai avea bani de carburant. Călătorii nu ştiu nici ei ce să mai creadă, dar speră că Alitalia va fi totuşi salvată.

Planul de restructurare prevede o fuziune între Alitalia şi o companie privată italiană, Air One. Berlusconi a sugerat că ar putea urma un parteneriat cu compania germană Lufthansa.

Fotografie: Tropicalisland.de

Antena 3

×
Parteneri
Reţeaua generalilor. Traseul banilor proveniţi din şpăgi
x close