Antena 3 CNN Economic Biz News Business Analist: SUA îşi vor pierde ratingul AAA

Analist: SUA îşi vor pierde ratingul AAA

Analist: SUA îşi vor pierde ratingul AAA
Sursa foto: aaa rating
16 Iun 2009   •   17:20

Analistul Robert Prechter a declarat că el crede că Statele Unite îşi vor pierde ratingul de top AAA până la finele anului 2010. Prechter, cunoscut pentru faptul că a prezis prăbuşirea pieţei bursiere din 1987, se alătură astfel unui număr de grei ai pieţei care au prezis că SUA îşi va pierde ratingul de credit pe măsură ce guvernul emite trilioane de dolari de datorii cu scopul de a salva economia.

Temerile legate de vurnelabitatea pe termen lung au venit după ce Standard & Poor a coborât previziunile pentru Marea Britanie în luna mai, ameninţând şi ratingul ei AAA. Aceasta a provocat frică şi în SUA, care cunoştea o situaţie similară, cu datorii în creştere provocate de guvern, care au dus la creşterea deficitului.

Prechter a declarat pentru Reuters că vede cum dispare încrederea investitorilor în redresarea economică, o tendinţă ce ar trage indicele bursier S&P 500 mult sub limita minimă de 666.79 până la finele anului sau începutul următorului.

Prechter, care are opinii pesimiste, a declarat în mod repetat că prevede un declin al acţiunilor în acest an, chiar dacă piaţa bursieră şi-a revenit după un minim al ultimilor 12 ani, atins în luna martie-

În pofida faptului că băncile americane au trecut testul de stres, ce atestă că au nivelul de capital pentru a absorbi piederile şi au putut să strângă şi capital, sectorul bancar este profund tulburat, pe măsură ce şi mai multe împrumuturi devin neperformante, crede expertul.
Acesta sublinia că în mod evident economia se îndreaptă spre depresie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: SUA criza economica
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close