Antena 3 CNN Economic Biz News Business Angajaţii Bechtel din România ar putea fi concediaţi

Angajaţii Bechtel din România ar putea fi concediaţi

Angajaţii Bechtel din România ar putea fi concediaţi
Sursa foto: bechtel
03 Feb 2010   •   18:48

Datoriile statului către compania Bechtel, constructorul Autostrăzii Braşov-Borş, ar putea duce la concedierea tuturor celor 1.933 de angajaţi din România. La proiectul autostrăzii lucrau la sfârşitul anului trecut, potrivit Bechtel, circa 5.400 de oameni, din care 2.300 erau angajaţi de subantreprenori, scrie Evenimentul Zilei.

Grigore Pop, preşedintele Cartel Alfa Cluj, e de părere că sindicatul "Transilvania" de la Bechtel, afiliat la Cartel Alfa, a intrat, miercuri dimineaţă o notificare din partea conducerii companiei privind începerea procedurilor de concediere colectivă.

Măsura se bazează pe datoriile de aproape 160 de milioane de euro pe care Compania Naţională de Drumuri trebuie să le achite constructorului.

La rândul său, directorul proiectului Autostrada Transilvania, Michael Swinford, a declarat în cadrul unui comunicat de presă că cei disponibilizaţi vor primi plăţi compensatorii, echivalentul a două salarii de bază lunare.

Conducerea Bechtel menţionează că volumul de lucru este prea mic pentru numărul actual de salariaţi.

În acelaşi timp, Michael Swinford, a mai spus că va continua consultările cu sindicatele şi va căuta soluţii pentru a diminua numărul poziţiilor care vor fi reduse.

"Din păcate, lipsa plăţii ne afectează inevitabil fluxul de lichidităţi şi capacitatea de a planifica corect lucrările viitoare. Pe de altă parte, CNADNR întâmpină şi alte dificultăţi, cum ar fi asigurarea accesului liber şi fără obstacole la suprafeţe de teren cu o întindere considerabilă, situate una în continuarea celeilate în vederea efectuării lucrărilor de construcţie", arată comunicatul trimis de Bechtel.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bechtel angajati disponibilizari
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close