Antena 3 CNN Economic Biz News Business Angajatorii se înghesuie la ITM pentru depunerea formularelor privind salariaţii

Angajatorii se înghesuie la ITM pentru depunerea formularelor privind salariaţii

Angajatorii se înghesuie la ITM pentru depunerea formularelor privind salariaţii
25 Feb 2008   •   12:56

Sute de oameni stau la coadă la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti. Este ultima zi în care angajatorii mai pot depune formularele privind salariaţii şi cele două formulare introduse de ANAF pentru declararea livrărilor de bunuri şi prestărilor de servicii, în cazul firmelor scutite de TVA. Potrivit legii, până la 25 ale fiecărei luni, angajatorii trebuie să achite la Inspectoratul Teritorial de Muncă 0,25 % din fondul de salarii pentru carnetele de muncă păstrate la sediul firmeii şi 0,75% din fondul de salarii pentru carntele de muncă păstrate la ITM. Inspectoratul teritorial de Muncă din Bucureşti este deschis luni între orele 8,30 -16.00. Sute de reprezentanţi de firmă au depus actele în ultima zi.

Aglomeraţie a fost şi la Sibiu. Angajaţii Inspectoratului de muncă spun că situaţia se repetă în fiecare lună, pentru că angajatorii celor 10.000 de firme de pe plan local vin să se achite de obligaţii doar în ultimele zile înainte de scadenţă.

Conducerea ITM a făcut demersuri pentru obţinerea unui alt sediu, dar deocamdată, fără rezultat. Pentru a evita aglomeraţia din ultimele zile, reprezentanţii ITM Sibiu spun că, pe viitor, dacă zilele de 20-25 ale lunii vor cădea sâmbăta şi duminica, se va lucra şi în week end.

Antena 3

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close