Antena 3 CNN Economic Biz News Business Apartamentele noi se vor scumpi în următoarea perioadă

Apartamentele noi se vor scumpi în următoarea perioadă

Apartamentele noi se vor scumpi în următoarea perioadă
29 Oct 2008   •   12:55

Costurile de finanţare ale proiectelor imobiliare sunt din ce în ce mai mari, principalul efect al acestui fenomen fiind ridicarea preţurilor finale ale locuinţelor. Dezvoltatorii imobiliari sunt nevoiţi să ofere apartamentele la un preţ mai mare pentru a-şi putea recupera investiţia şi costurile suplimentare.
Singurele apartamente care vor fi ieftinite vor fi cele ale dezvoltatorilor care se află în criză şi sunt nevoiţi să vândă cât mai mult, cât mai repede. Astfel, în această perioadă se va putea observa care sunt dezvoltatorii imobiliari serioşi, aceştia fiind cei care nu vor scădea preţurile pentru a-şi respecta promisiunile. Cel mai probabil, companiile mari vor prelua o parte dintre cele cu probleme, astfel că momentul ieftinirii locuinţelor nu pare să fie foarte aproape.
Reprezentanţii unor companii imobiliare susţin, însă, că haosul imobiliar din România începe să dispară, pe fondul diversificării segmentului de clienţi. "Până acum aveam cumpărători care nici nu ştiau unde este România şi cumpărau locuinţe în proiecte din Bucureşti. Piaţa era nebună, cumpărătorii din Spania, Irlanda sau Anglia au dificultăţi acum şi nu mai sunt pe piaţă, acum discutăm cu familii care sunt interesate să cumpere", a declarat un reprezentat imobiliar, citat de Mediafax.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: scumpiri
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close