Antena 3 CNN Economic Biz News Business Aproape o treime din service-urile auto ar putea da faliment în 2009

Aproape o treime din service-urile auto ar putea da faliment în 2009

Aproape o treime din service-urile auto ar putea da faliment în 2009
Sursa foto: service
27 Mar 2009   •   14:38

Circa o treime din service-urile auto din România ar putea da faliment în 2009, atât din cauza situaţiei economice actuale, cât şi a problemelor pe care le au cu societăţile de asigurări, a declarat, vineri, preşedintele Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI), Ion Vasile, citat de Mediafax.

"Service-urile auto se confruntă cu abuzurile companiilor de asigurări, care afectează industria pe profil. Ca urmare, având în vedere şi contextul economic actual, preconizăm că în acest an vor da faliment peste 30% din unităţile reparatoare şi vom înjumătăţi numărul de angajaţi", a spus preşedintele ASSA.

Pentru a exemplifica abuzurile firmelor de asigurare, Vasile vorbeşte despre compania Allianz Ţiriac care furnizează piesele de schimb pentru repararea maşinilor cu daune. Service-urile sunt dezavantajate pentru că încasează doar contravaloare manoperei.

"Din cauza acestui lucru service-urile partenere Allianz Ţiriac şi-au înjumătăţit cifra de afaceri în 2008, iar multe sunt puse în situaţia de a-şi returna creditele întrucât nu şi-au menţinut cifra de afaceri din anul precedent", a declarat Vasile.

El a arătat că service-urile auto nu pot acorda garanţie pentru piesele de schimb pe care le montează deoarece nu sunt furnizorii acestora.

×
Subiecte în articol: service auto criza economica
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close