Antena 3 Economic Biz News Business Arabii vor să vină să investească în România. Ce condiţie au pus şeicii ţării noastre

Arabii vor să vină să investească în România. Ce condiţie au pus şeicii ţării noastre

de O.P.    |    27 Mar 2014   •   08:18
Arabii vor să vină să investească în România. Ce condiţie au pus şeicii ţării noastre

Oamenii de afaceri arabi sunt interesați să investească în țara noastră, însă vor ca autoritățile române să le prezinte studii de fezabilitate pentru proiecte și, totodată, reglementări legislative "clare", a afirmat miercuri la Constanța ambasadorul Statului Palestina la București, Ahmad Bader Aqel, în calitate de decan al ambasadorilor țărilor arabe acreditați în țara noastră.

El a condus o delegație formată din ambasadori ai țărilor arabe la București care a efectuat o vizită în județul Constanța cu scopul dezvoltării relațiilor bilaterale româno-arabe în privința investițiilor.

"În ultimii ani a existat un progres foarte bun al relațiilor între România și statele arabe. În ultimul an schimbul economic între statele arabe și România a atins trei miliarde de dolari, cu 20% mai mult. (...) Am decis să ajungem și la autoritățile locale pentru a obține mai multe contacte. (...) Am rugat autoritățile să vină cu studii de fezabilitate pentru anumite proiecte, să ni le transmită, iar noi să le transmitem oamenilor noștri", a afirmat, într-o conferință de presă organizată la Prefectură, diplomatul palestinian.

Referitor la numărul turiștilor arabi care vizitează țara noastră, ambasadorul a spus că nu este mare pentru că "nu există prea multă informație în exterior cu privire la România", iar sistemul de acordare a vizelor este "anevoios".

 

×
Subiecte în articol: afaceri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close