Antena 3 CNN Economic Biz News Business ArcelorMittal Galaţi a primit autorizaţia de mediu

ArcelorMittal Galaţi a primit autorizaţia de mediu

ArcelorMittal Galaţi a primit autorizaţia de mediu
02 Noi 2007   •   16:29

Reprezentanţii combinatului siderurgic ArcelorMittal din Galaţi au primit autorizaţia integrată de mediu, pentru perioada 30 octombrie 2007 - 31 decembrie 2014. Ei sunt obligaţi să îndeplinească 301 măsuri de protecţia mediului până în 2014. ?Este cea mai elaborată autorizaţie integrată de mediu, emisă în România. Această autorizaţie voluminoasă nu reprezintă un volum mare al problemelor de mediu cu care se confruntă ArcelorMittal, ci mai degrabă o măsură a profesionalismului celor de la ARM şi o măsură a importanţei pe care combinatul din Galaţi o acordă factorilor de mediu?, a declarat vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Mediu, Nicu Băjan.

Un număr de 151 de măsuri au în vedere efectele asupra factorului mediu aer, 37 pentru apă şi 113 pentru sol. Directorul general al ArcelorMittal Galaţi, Augustine Kochuparampil, a precizat că toate măsurile pentru îmbunătăţirea factorilor de mediu vor fi rezolvate cu şase luni înainte de expirarea autorizaţiei.

La sfârşitul anului trecut, combinatul siderurgic Mittal Galaţi a fost la un pas de a fi închis, după ce Comisariatul de Mediu Galaţi a constatat că mai multe măsuri din programul de conformare nu au fost îndeplinite.

Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic, primul mesaj de pe patul de spital
x close