Antena 3 CNN Economic Biz News Business Asigurările private de viaţă aduc 100.000 de locuri de muncă

Asigurările private de viaţă aduc 100.000 de locuri de muncă

Asigurările private de viaţă aduc 100.000 de locuri de muncă
26 Iun 2007   •   17:30

În cel mult o lună, în plină perioadă de concedii, societăţile de asigurări trebuie să găsească 100.000 de agenţi care să le atragă mulţi clienţi. Vânătoarea de candidaţi pentru agenţi care se vor ocupa de pensiile private deja a început. Ca să atragă mai mulţi clienţi, firmele de asigurări îşi plătesc agenţii de marketing cu peste 1.000 de euro lunar. De la 1 septembrie, toţi tinerii până în 35 de ani sunt obligaţi să contribuie la fondurile de pensii private.

Pentru aceste joburi sunt vizaţi studenţii, dar şi persoanele trecute de prima tinereţe, care vor să câştige un ban în plus. Câştigurile pot fi mai mari sau mai mici faţă de salariul promis, în funcţie de numărul de contracte pe care le aduc societăţii de asigurări. Pentru a fi cât mai eficienţi, cei selectaţi vor participa la cursuri de pregătire organizate de administratorul fondului.

Până acum, au fost autorizaţi peste 6.000 de agenţi de marketing. Pentru fiecare vânzare, agenţii vor primi comisioane care variază între 10 şi 25 de euro. Numărul de salariaţi care vor contribui la pensiile private este estimat la 3,5 milioane, inclusiv cei din grupa de vârstă 35 - 45 de ani.

Observator

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close