Antena 3 CNN Economic Biz News Business Asociaţia Berarii României: Românii au consumat 18,8 milioane de hectolitri de bere în 2012

Asociaţia Berarii României: Românii au consumat 18,8 milioane de hectolitri de bere în 2012

Asociaţia Berarii României: Românii au consumat 18,8 milioane de hectolitri de bere în 2012
de M.T.    |    21 Mai 2013   •   19:12

Românii au consumat 18,8 milioane de hectolitri de bere în anul 2012, a anunţat directorul general al Asociaţiei Berarii României, Constantin Bratu, marţi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

„Practic, a fost primul an după debutul crizei economice în care am înregistrat o creştere în privinţa consumului de bere. În judeţul Cluj, se beau în jur de 300.000 de hectolitri de bere, adică aproximativ 2% din consumul din România", a precizat Bratu, adăugând că ardelenii sunt bucuroşi să servească o halbă în zilele călduroase ale verii, iar 40% spun că berea nu le lipseşte din frigiderul de acasă în sezonul cald.

Peste 70% dintre consumatorii ardeleni consideră că un consum moderat de bere poate preveni apariţia pietrelor la rinichi.

Cei mai mulţi afirmă că preferă berea pentru că este făcută din ingrediente naturale - drojdie de bere, malţ, hamei şi apă.

În noiembrie 2010, Ursus Breweries a închis fabrica de bere din Cluj-Napoca. În acelaşi an şi-au sistat producţia fabricile din Haţeg (Hunedoara), deţinută de Heineken, şi din Blaj (Alba), deţinută de Bergenbier.

×
Subiecte în articol: bere România
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close