Antena 3 CNN Economic Biz News Business Atac electronic împotriva clienţilor BRD (FOTO)

Atac electronic împotriva clienţilor BRD (FOTO)

Atac electronic împotriva clienţilor BRD <font color=red>(FOTO)</font>
09 Mai 2008   •   14:07

La câteva zile după ce mii de clienţi BancPost au anunţat că li s-au furat banii de pe carduri, BRD-ul şi Banca Transilvania se confruntă cu probleme similare. Clienţii sunt în pericol să rămână cu cardurile goale din cauza unui atac de phishing. În cazul BRD, mai mulţi clienţi ai băncii au primit mailuri prin care li se cer datele de identificare sub pretextul unui sondaj făcut de BRD.

Vedeţi cum arăta site-ul web al hoţilor virtuali

?Felicitări! Aţi fost ales pentru a lua parte la primul nostru sondaj online. Părerea ta pentru noi contează?, se arată în email. Conform BRD, atacul este coordonat de pe un server din Amsterdam, Olanda. În schimbul timpului acordat de cei care completează sondajul de opinie este promis un cadou de 20 de euro, pentru care este necesar să fie reconfirmate datele contului de card.

Banca avertizează clienţii să nu pice în plasa hoţilor virtuali, care cer informaţii precum numărul cardului, codul PIN sau parola. BRD informează că adevăraţii reprezentanţi ai băncii au deja aceste informaţii, într-o bază de date. Totodată, BRD informează că site-urile web au fost dezafectat, dar atacurile pot continua.

În cazul Băncii Transilvania, hoţii au pretins că instituţia bancară introduce un nou sistem obligatoriu pentru posesorii de carduri, iar cei care nu vor trimite datele personale se vor trezi cu cardurile blocate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!
x close