Au pornit cu un cabinet la parterul unui bloc, iar acum conduc o clinică de tip boutique ce le aduce 200.000 de euro. Cum au reușit acest lucru

17 Ian 2018   •   13:52
Au pornit cu un cabinet la parterul unui bloc, iar acum conduc o clinică de tip boutique ce le aduce 200.000 de euro. Cum au reușit acest lucru Foto: Pixabay.com

De la un cabinet aflat la parterul unui bloc, cu două scaune şi aspiraţia de a înfrumuseţa zâmbete, tinerii medici stomatologi Klodian şi Monica Hazizi au ajuns la o clinică integrată tip boutique, Denttaglio Clinic, orientată pe stomatologia digitală. Firma are afaceri de 200.000 de euro și a trecut într-o piaţă cu o valoare anuală de circa 250 de milioane de euro.

La scurt timp după ce au finalizat studiile de medicină dentară în Bucureşti, Klodian şi Monica Hazizi au păşit treptat pe calea antreprenoriatului. Cu patru ani în urmă au pus bazele unui cabinet mic, cu două scaune, la parterul unui bloc, spaţiu care după o vreme a devenit neîncăpător pentru aspiraţiile lor, iar anul trecut s-au mutat în actuala locaţie, informează businessmagazin.ro.

”La începutul acestui an, clinica a implementat conceptul de stomatologie digitală - o abordare modernă ce implică simplificarea timpilor de execuţie, mai puţine vizite la clinică pentru pacient, dar şi predictibilitatea şi precizia crescută în execuţia manoperelor, declară antreprenorul. Spre exemplu, confecţionarea unei lucrări în varianta clasică - şlefuit, amprentă, etape de laborator, cimentat - este înlocuită de modalitatea digitală, prin care dintele şlefuit este amprentat optic; se alcătuieşte un model digital şi apoi se proiectează pe calculator lucrarea protetică. Pe de altă parte, filosofia clinicii este una de tip boutique, ce oferă ”servicii rezonabile ca preţ, nu ieftine, unor oameni care caută un mediu ambiant bun şi doctori specializaţi, care să fie empatici, cu care să aibă o chimie“, spune Klodian Hazizi. ”Cei mai mulţi au un nivel de educaţie ridicat şi vor servicii medicale corecte. Avem şi pacienţi care plătesc în rate, avem chiar şi pacienţi pentru care facem noi concesii financiare“, a spus Monica Hazizi.

Parteneri
x close