Antena 3 CNN Economic Biz News Business Avantajaţi de criză: avocaţi, contabili, consultanţi, analişti financiari şi psihologi

Avantajaţi de criză: avocaţi, contabili, consultanţi, analişti financiari şi psihologi

Avantajaţi de criză: avocaţi, contabili, consultanţi, analişti financiari şi psihologi
05 Dec 2008   •   09:45

Avocaţii, contabilii, consultanţii, analiştii financiari şi psihologii nu vor fi afectaţi de criza economică. Specialiştii în resurse umane prevăd că aceste categorii profesionale vor avea chiar profit în această perioadă. În ceea ce îi priveşte pe avocaţi, multe societăţi vor avea întârzieri la plată, aşa că vor interveni tot felul de litigii, susţin experţii în resurse umane, citaţi de jurnaliştii de la România Liberă.
Şi psihologii vor avea mai mult de muncă pe perioada crizei financiare. Aceştia vor fi mai solicitaţi ca niciodată, deoarece şocul şomajului îi va afecta pe mulţi, iar victimele vor apela la sfatul unui specialist pentru a trece mai uşor peste probleme.
Experţii spun că în aceste vremuri tulburi vor fi la mare căutare şi persoanele specializate în diagnoză. Scopul acestora este să regândească o afacere, să analizeze dacă este profitabilă şi să vină cu soluţii.
De asemenea, slujbele din IT, cele din învăţământul superior sau din domeniul farmaceutic vor fi ferite de efectele crizei. Motivul este simplu: indiferent de ceea ce se va întâmpla pe piaţă, acestea vor continua să existe.
În contextul economic actual, şi colectarea de creanţe este un domeniu în care slujbele par a fi sigure. Un colector de creanţe este o persoană care are în administrare portofolii de datornici de la diferiţi clienţi pe care trebuie să-i determine să-şi achite restanţele. În plus, profesiile nou-apărute, precum cea de mediator sau consilier de criză, pot fi soluţii pentru un alt loc de muncă, susţin experţii în resurse umane.
Antena 3

×
Subiecte în articol: criza economica avocat psiholog
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close